Construiește-ți o carieră juridică de succes cu examenul TOLES și English Mindset

04.08.2023

Astăzi, vom explora examenul TOLES (Test of Legal English Skills) și cum poate acesta să-ți ofere oportunități excelente de dezvoltare în domeniul juridic. English Mindset, ca centru de pregătire și examinare acreditat în România, vine în întâmpinarea celor interesați să își îmbunătățească competențele lingvistice în limba engleză specifică domeniului juridic.


 1. Ce este examenul TOLES și cui se adresează?

TOLES este un examen specializat în limba engleză, proiectat pentru profesioniștii din domeniul juridic, avocați, studenți de drept și oricine dorește să își îmbunătățească abilitățile lingvistice în contextul juridic internațional. Acesta evaluează competențele de citire, scriere, vorbire și ascultare în limba engleză în ceea ce privește terminologia și contextele specifice domeniului juridic.

2. Beneficiile examenului TOLES:

  • Accesul la oportunități de carieră internaționale:Cu examenul TOLES în portofoliul tău, vei avea o șansă mai mare de a-ți găsi locuri de muncă în cadrul firmelor de avocatură internaționale sau al companiilor cu afaceri internaționale.

  • Încredere în competențele tale lingvistice: TOLES îți oferă o măsură concretă a abilităților tale în limba engleză, în special în contextul juridic. Aceasta îți poate îmbunătăți încrederea în sine și te poate ajuta să comunici mai eficient cu clienții și colegii de muncă.
  • Acreditare recunoscută la nivel global: Examenul TOLES este recunoscut și apreciat pe plan internațional, oferindu-ți o acreditare valoroasă în lumea juridică.
  • Dezvoltarea abilităților juridice: Prin pregătirea pentru examenul TOLES, vei îmbunătăți nu doar abilitățile tale lingvistice, ci și cunoștințele juridice, fiind astfel mai bine pregătit să faci față provocărilor domeniului juridic.

3. Ce cunostinte sunt testate?

In cadrul examenului sunt testate cunostintele si abilitatile de comunicare scrisa si verbala precum si aspecte legate de intocmirea documentatiei legale, pe teme precum: drepul comercial sau al corporatiilor; drept european; dreptul proprietatii intelectuale; contracte; drept civil; dreptul muncii; cazuistica de business etc.

​​​4. Nivelurile de examinare TOLES

Nivelul 1 - FoundationAcest nivel este potrivit pentru candidatii cu un nivel intermediar al englezei generale. Cursul si examinarea se concentreaza pe vocabularul juridic de baza si consolidarea gramaticii.

​- timp necesar 90 minute;

- abilitati testate: citire/intelegere, scriere/redactare;

- nivel de engleza generala cerut: intermediar;

- numar de puncte maxim: 100.

Nivelul 2 - Higher Acest nivel este potrivit pentru candidatii cu un nivel solid, avannsat al englezei generale. Cursul si examinarea abordeaza aspecte practice de citire, intelegere, scriere si ascultare a unor situatii legale autentice.

​- timp necesar 135 minute;

- abilitati testate: citire/intelegere, scriere/redactare - 90 minute si intelegere/interpretare 30-45 minute

- nivel de engleza generala cerut: avansat;

- numar de puncte maxim: 100.

​​Nivelul 3 - AdvancedAcest nivel este destinat candidatilor cu un nivel fluent/proficient englezei generale si vizeaza insusirea unor cunostinte de finete in terminologia juridica. Promovarea acestui examen reprezinta nivelul de aur pentru cei mai buni specialisti in drept din lume.

​- timp necesar 120 minute;

- abilitati testate: citire/intelegere, scriere/redactare; vocabular

- nivel de engleza generala cerut: fluent/nativ;

- numar de puncte maxim: 500.

CARE ESTE PUNCATJUL NECESAR PENTRU OBTINEREA CERTIFICATULUI PENTRU FIECARE NIVEL?

Pentru ca este un examen destinat evaluarii nivelului de engleza uridica, in loc de note, pe baza puncatjului obtinut, se acordat culori ale certificatelor, astfel:

- GOLD (451-500p)- EXCELENT

- ORANGE (401-450p) - FOARTE BINE

- RED (301-400p)-MEDIU

- PURPLE (201-300p) - BINE

- BLUE (101-200p) - SATISFACATOR

- GREEN(0-100p) - ACCEPTABIL


De ce să alegi English Mindset pentru pregătirea și examinarea TOLES?

  • Centru acreditat: English Mindset este un centru de pregătire și examinare acreditat în România, asigurând astfel că procesul de examinare se desfășoară în conformitate cu cele mai înalte standarde de calitate și profesionalism.
  • Echipă de experți: La English Mindset, vei lucra cu o echipă de experți lingviști și formatori specializați în domeniul juridic, pregătiți să te ajute să atingi obiectivele tale de învățare.
  • Resurse de calitate: Centrul nostru oferă materiale și resurse de învățare de calitate, adaptate nevoilor specifice ale examenului TOLES, pentru a te ajuta să te pregătești în mod eficient și sustenabil.
  • Flexibilitate și suport individualizat: Înțelegem că fiecare student are propriul ritm de învățare, așa că oferim suport individualizat și flexibilitate în programare pentru a-ți asigura o experiență de învățare plăcută și eficientă.


În concluzie, examenul TOLES reprezintă o poartă către oportunități de carieră internaționale în domeniul juridic. Cu sprijinul English Mindset, vei avea șansa de a te pregăti în mod eficient și de a obține acreditarea TOLES, ceea ce îți va consolida expertiza lingvistică și juridică. Așteptăm cu nerăbdare să îți fim alături în călătoria ta către succes!