English Mindset - cum reusesti sa depasesti anxietatea vorbitorului non-nativ

22.03.2023

Este vineri dimineata si credeai ca este un final de saptamana relativ linistit la job. Si totusi....

Primesti emailul in care esti anuntat/a ca peste doua ore intri in call cu toata echipa internationala, din peste 10 tari. Da, comunicarea se face in limba engleza, limbajul este business si proiectul este nou.

Si te gandesti: cum am putut sa cred si sa sustin ca nivelul meu de engleza este fluent dupa anii de scoala si acum am un nod in gad doar cand ma gandesc trebuie sa inteleg tot ce spun colegii si pe deasupra sa ma si exprim? Incepi sa devii nervos, iti tremura vocea si parca, usor si mainile, apoi tot corpul.

Incerci sa iti aduni gandurile: "hai gata, am facut atatia ani de engleza in scoala, citesc orice text, scriu rapoarte , emailuri etc."

Incepe conferinta, toata lumea pare relaxata, zambesc toti, ne bucuram ca incepe o perioada noua de dezvoltare, pare ca lucrurile intra pe fagasul normal. Dar....colegul din Croatia incepe sa prezinte analiza ultimelor 6 luni - accentul, cuvinte pronuntate gresit, oare ce a vrut sa spuna, pffff...... daca raspund acum cu cea mai mare tampenie pentru ca nu l-am intelesc corect. Asta e, el vorbeste rau. Dar daca ceilalti au inteles de fapt....

See the picture? Sounds familiar?

Nu vocabularul este problema, nu gramatica ci fluenta, usurinta de a gasi toate aceste resurse in mintea ta cu rapiditate. Abilitatea de a te strecura printre idei, jongland cu cuvintele pe care poate le-ai pierdut prin hatisul gandurilor. Dar cum faci asta? Prin analiza, repetitie, incercare, expunere la diferite situatii si cu ajutorul unei ample metodologii pe am dezvoltat-o in timp la English Mindset.

Munca noastra sintetizeaza acest lucru: programele English Mindset se deruleaza in jurul nevoii tale, in jurul nivelului tau si tinteste propriile obiective.

De ce aceste programe nu reprezinta "doar un curs de engleza"? Pentru ca experienta mea, Liana , fondator al centrului este atat de vasta in mediul de business international, unde am comunicat, negociat si construit cu parteneri din toata lumea, incat Business English reprezinta un mod de a gandi. Si in spatele fiecarei persoane cu care am lucrat am regasit ceea ce se numeste Second Language Anxiety. Anxietatea vorbitorului non nativ. Ea exista in fiecare dintre noi, in proportii diferite. Trebuie sa gasesti doar acel trainer care sa stie sa te inzestreze cu tool-urile necesare pentru a o depasi. Iau eu sunt aici ca sa te ajut!